"TOVÁBBSZÁMLÁZÓS"

 

Itt nem az Ön nevén van a szerződés, hanem a flottát üzemeltető cég nevén. Az üzemeltető cég számláz az ügyfeleinek, és itt építik be a hasznukat havi szinten. A veszélye az lehet ezen felül, hogy a cég bedől, akkor a régen használt telefonszámát is elveszítheti. Az is előfordulhat, hogy egy flottatag nem fizet, így a flotta minden telefonszámán híváskorlátozás aktiválódik addig, még a tartozást ki nem egyenlíti a flotta tag.

 

Összegezve: sokat keresnek Önön, nem az Ön nevén van a saját előfizetése, elveszítheti a megszokott hívószámot, mások hanyagsága miatt korlátozhatják az Ön elérhetőségét is. Nem tartalmaz készülék kedvezmény.

 

"CSAK SZÁMLAFIZETŐ" 

 

Itt is a flottát üzemeltető cég a szerződő és Ön csak a számlafizető, tehát nem Ön a szerződő fél. A számlát a szolgáltatótól kapja. Itt is felmerül annak a veszélye, hogy a cég bedől és a többi számlafizető flotta tag nem fizet, így megint csak korlátozás lép életbe.

 

Összegezve: nem az Ön nevén van a saját előfizetése, elveszítheti a megszokott hívószámot, valamint mások hanyagsága miatt korlátozhatják az Ön hívószámát is. Nincs készülék kedvezmény.

 

"ÉVES DÍJAS"

 

A flottát üzemeltető cég a kedvező tarifahasználatot kínál, cserébe éves díjat állapít meg. Itt is nagy a szórás, hogy melyik flotta mekkora összeggel terheli a havidíjat. Előnye, hogy olcsóbb, mint a havi szinten „rászámlázós” cégeknél. Hátránya, hogy ezzel az összeggel előre számolni kell. Itt az Ön nevén van a szerződés, nem számít, ha bedől a cég, mert a tarifa továbbra is használható, a hívószám is megmarad és Ön lesz a felelőse, ha nem fizeti a számlát.

 

Összegezve: Olcsóbb a „továbbszámlázós” flottáknál éves és havi szinten egyaránt. Saját néven van a szerződés, a hívószám biztonságban van, nincs korlátozás mások miatt. Általában nincs készülék kedvezmény.

 

"DOLGOZÓI"

 

Ez konstrukció hasonlít a legjobban a Telexx flotta felépítéséhez. Itt az Ön nevén van a szerződés de a kedvemzényt a flotta biztosítja. A telefonszámát szabadon veheti ki a flottából, vagy éppen teheti bele a flottába. Előnye a kedvezményes havidíj, nincs tovább számlázás. Hátránya, hogy ezt a munkáltató biztosítja. Ha megszűnik a munkaviszony, a telefonszámokat viheti magával az ügyfél, de a kedvezmények megszűnése miatt átírás adminisztrációs díja terheli Önt hívószámonként.

 

Összegezve: Saját néven, saját felelősségre használható hívószám, de a munkaviszony megszűnésével költség terheli az ügyfelet a hívószám megtartás miatt.

 

TELEXX FLOTTA

 

Ahogy azt írtuk, nagyon hasonlít a dolgozói konstrukcióra. Minden eddig leírt előny érvényes erre a konstrukcióra. Ami a dolgozóiban hátrány, hogy a munkáltató által biztosított kedvezmény a munkaviszony megszűnésével szintén megszűnik, itt nem fordulhat elő.